Hővédő fólia, a hűvös lakás kulcsa

A tűző napfény sem nekünk, sem bútorainknak nem tesz jót. Az UV sugárzás hosszú távon nagyon káros hatással van bőrünkre. Mindez igaz bútorainkra is, ugyanis az erős napsugárzás miatt idővel a bútorok és a padló kifakulnak.

Hővédő fólia tökéletes védelmet nyújt bútoraink és bőrünk számára egyaránt. Nyáron nem csak az UV sugárzás jelent problémát, hanem a magas hőmérséklet is. A hőségből mindenki igyekszik otthona hűvősébe menekülni, azonban mindez elég nehéz, ha a lakásban is tombol a hőség. Sokan sötétítőfüggönyökkel vagy a redőnyök leengedésével igyekeznek a lakás felmelegedését megakadályozni. Ez jó módszer lehet, azonban így napközben is sötét van az egész lakásban, ami egyáltalán nem kellemes. Az állandó sötétség egy idő után frusztrálttá, kedvetlenné teszi az embert. Sokkal jobb megoldás hővédő fóliát választani, melynek köszönhetően otthonunk nem egy forró katlanra fog hasonlítani. A tapasztalatok alapján a hővédő fóliával rendelkező lakásokban akár öt fokkal is hűvösebb van, mint azokban, ahol nincs fólia. Így a klímaberendezést sem kell annyira használni, amivel rengeteg költséget meg lehet úszni.

A hővédő fólia jellemzően az üvegfelület belső oldalára kerül. A lehető legjobb eredmény érdekében célszerű szakemberre bízni a fólia felhelyezését. A szakemberek precízen megtisztítják az üveg felületet és csak azután látnak hozzá a fólia telepítéséhez. A fólia harminc napig kiszárad, ez idő alatt nem lehet takarítani. A kiszáradást követően is csak puha törlővel és hagyományos ablaktisztítóval lehet tisztítani a felületet. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az ablakfoliaguru.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen, továbbá a széleskörű kínálatot is meg tudja tekinteni!